UT-prof Boudewijn Haverkort voorzitter ICT-programma

| Paul de Kuyper

UT-hoogleraar Boudewijn Haverkort is benoemd tot voorzitter van het nationaal onderzoeks- en innovatieprogramma Commit2Data. Dit programma gaat komende jaren het onderzoek naar big data in Nederland stimuleren.

Commit2Data is een publiek-private samenwerking die komende jaren het onderzoek naar big data moet stimuleren en vormgeven. Het gaat zowel om theoretisch onderzoek als zeer toepassingsgerichte projecten voor bijvoorbeeld de energiesector of de gezondheidszorg.

Voor het innovatieprogramma is 40 miljoen euro beschikbaar in 2016 en 2017, en het is de bedoeling dat het daarna ook nog doorloopt, laat UT-hoogleraar design and analysis of communication systemsBoudewijn Haverkort weten. Binnen Commit2Data-projecten zullen wetenschappers en industriële partijen samenwerken.

Grote rol

Haverkort noemt zijn benoeming ‘eervol’. ‘Er gebeurt in Nederland veel op ICT-gebied, ik vind het mooi dat iemand uit Twente daar een grote rol in kan spelen.’

De UT-hoogleraar verwacht dat Commit2Data ook nieuwe onderzoeksprojecten voor de UT zal opleveren, al zal hij als voorzitter niet enkel Twentse belangen vertegenwoordigen. ‘Het is mijn taak me in te zetten voor ICT-onderzoek in brede zin. Daar moeten projecten voor heel Nederland uitkomen.’

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.