UT verstrekt ook ‘kwartstudiebeurzen’

| Paul de Kuyper

Met nieuwe ‘kwartstudiebeurzen’ hoopt de UT meer studenten uit Zuid- en Oost-Europa te trekken. Het verschil in prijspeil tussen hun thuisland en Twente is net te groot om zonder subsidie te komen, maar te klein voor een volledige beurs.

Photo by: Gijs van Ouwerkerk

De UT kende al halve en hele studiebeurzen voor buitenlandse studenten, maar formeel was het niet mogelijk om ook een kwart uit te keren. Het college van bestuur heeft besloten deze vorm van financiering nu ook toe te staan om de internationale instroom te bevorderen.

Het college beantwoordt daarmee een verzoek van de faculteiten Technische Natuurwetenschappen (TNW) en Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica (EWI). ‘Zij zijn actief op de Zuid- en Oost-Europese markt en merken dat daar behoefte is aan kwartbeurzen’, zei UT-voorzitter Victor van der Chijs woensdagochtend in de overlegvergadering met de universiteitsraad.

‘Deze groep studenten heeft geen hele beurs nodig, maar kan een verblijf in Nederland zonder ondersteuning niet rondbreien. Met een kwartbeurs kunnen ze het verschil tussen het niveau van levensonderhoud thuis en hier overbruggen.’

Masters krijgen CuriousU-geld terug

Van der Chijs maakte woensdag eveneens bekend dat de organisatie van summerschool CuriousU gaat experimenteren met het terugstorten van inschrijfgeld als een deelnemer zich vervolgens aanmeldt voor een UT-master. Ook deze maatregel moet de internationale instroom bevorderen.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.