Harvardprofessor Gupta te gast op UT

| Kitty van Gerven

De faculteit Technische Wetenschappen in het Health & Biomedical Technology cluster heeft versterking gekregen van een Harvardprofessor. Deze maand begon dr. Rajiv Gupta zijn werkzaamheden als ‘visiting professor’ aan de Universiteit Twente.

De komst van Gupta vloeit voort uit de ondertekening in mei vorig jaar van een Memorandum of Understanding met het Massachusetts General Hospital in Boston in de Verenigde Staten. Door het creëren van stageplaatsen wil de opleiding Technische Geneeskunde haar internationale positie verder uitbouwen.

Medisch Spectrum Twente

Gupta zal zich in Twente onder meer bezighouden met onderwijs en onderzoek. Tevens zal hij de nieuwe ‘hotfloor’ en het thoraxcentrum van Medisch Spectrum Twente in Enschede bezoeken.

Gupta is associate professor voor radiologie bij Harvard Medical School en radioloog bij het Massachusetts General Hospital (MGH), waar hij de functie vervult van directeur van het Advanced X-ray Imaging Science Center. Zijn klinische specialiteiten zijn cardiovasculaire en neuroradiologie. Daarnaast werkt hij als ‘site miner’ voor het Center for Integration of Medicine and Innovative Technology (CIMIT) in het MGH. In die functie zorgt hij voor het catalyseren van innovaties door wetenschappers, technici en clinici met elkaar te verbinden om zo te zoeken naar oplossingen voor klinische problemen.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.