Definitief groen licht voor nieuwe Twentse zonnewagen

| Paul de Kuyper

Solar Team Twente doet in 2017 definitief mee aan de World Solar Challenge in Australië. Op dezelfde avond dat het team werd uitgeroepen tot ‘topambassadeur van Twente’, kreeg het groen licht voor een nieuw zonneavontuur.

Eerder zegden de colleges van bestuur van de UT en Saxion al hun steun toe aan een nieuwe deelname van een Twentse zonnewagen aan de tweejaarlijkse World Solar Challenge. Het stichtingsbestuur van Stichting Solar Team, met daarin vertegenwoordigers van UT en Saxion, maar ook ROC Twente en Thales, had hierover echter het laatste woord.

In het Theaterhotel Almelo, bij de uitreiking van de Rode Loper van Twente, kreeg het team definitief groen licht. Studenten van UT en Saxion gaan een nieuwe zonneauto bouwen en proberen in 2017 wereldkampioen te worden, nadat ze dit jaar als tweede eindigden, slechts drieënhalve minuut achter Delft.

‘We zijn erg blij’, reageerde teamleider Irene van den Hof. 'Het zou ontzettend zonde zijn geweest om niets te doen met de opgebouwde kennis en de ervaring van meer dan tien jaar Solar Team Twente.’

Topambassadeur van Twente

Om de feestvreugde bij de zonneracers compleet te maken, won Solar Team Twente maandagavond ook nog eens de Rode Loper van Twente. Het team mag zich een jaar lang ‘Topambassadeur van Twente’ noemen.

Solar Team Twente liet in de publieksstemming gisteren vijf andere genomineerden achter zich: de UT, Trioliet, Trimm, Demcon en Pure Energy by Raedthuys. De jaarlijkse uitreiking van de Rode Loper 2015 werd georganiseerd door Twentebranding en Powered by Twente.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.