Femke Halsema lunchspreker Bedrijvendagen

| Rense Kuipers

Voormalig GroenLinks-politica Femke Halsema houdt dit jaar de lunchlezing tijdens de Bedrijvendagen. Haar lezing binnen het Bedrijvendagen-thema van dit jaar, ‘De stap dichterbij’, is op 17 februari in de Waaier.

‘Halsema is een inspirerende persoonlijkheid en komt oorspronkelijk uit Enschede’, vertelt Mayke Schutte (pr) van de Bedrijvendagen Twente. ‘Ze heeft een interessante politieke carrière achter de rug en staat bekend als een sterke vrouw met veel inzet. We hopen dat ze met haar verhaal binnen het thema studenten inspiratie geeft voor hun toekomstige carrière.’

De Bedrijvendagen gaan ook dit jaar van start met een ludiek kick-off evenement op het O&O-plein, de dag voor de lunchlezing. In de kennismakingsweek die daarop volgt is er onder andere een informatiemarkt om je te oriënteren op zo’n 140 bedrijven die aanwezig zijn in een grote tent op het Ganzenveld.

Debat en training

Tijdens de Ambitieweken – waarvoor je je moet inschrijven – kun je nauwer kennismaken met het bedrijfsleven. Dat gebeurt onder andere tijdens diners en informeel recruiten zoals het ontsnappen uit een escape room met een bedrijf.

Nieuw dit jaar zijn een debat in de stijl van het tv-programma College Tour, op vrijdag 19 februari, en een ‘Student Prep’ in de week voorafgaand aan de Ambitieweken. ‘We merkten de afgelopen jaren dat studenten niet allemaal even goed voorbereid waren op vragen van recruiters’, zegt Schutte. ‘Dit is dé mogelijkheid om jezelf te trainen in je professionele uitstraling, zodat je weet wat je kunt verwachten.’

De Bedrijvendagen Twente zijn dit jaar van 16 februari tot en met 24 maart en zijn bedoeld om studenten en het bedrijfsleven met elkaar te matchen.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.