‘Als je een station hebt, tel je mee’

| Sieme de Wolf

Drie, twee, één… gooien maar! Pakweg honderd mensen haalden maandagmiddag op het stationsplein met goed gemikte sneeuwballen het oude bord van Station Drienerlo neer. De nieuwe naam kwam tevoorschijn: Station Enschede Kennispark.

De oude naam, Station Enschede Drienerlo, moest plaatsmaken voor ‘Station Enschede Kennispark’. De gemeente Enschede en Kennispark Twente vinden die naam passender bij hun toekomstbeeld van de ‘innovatiecampus’. Een feestje dat gevierd moet worden. Studentenvereniging Taste zorgde ervoor dat de omstanders een oliebol konden eten, hun handen boven een vuurkorf konden warmen en een kop hete chocomelk konden drinken.

Verzoeken

De NS gaf gehoor aan hun beider wens de naam te veranderen, die ze eerder dit jaar publiekelijk bekendmaakten. Maar zo’n verzoek inwilligen doet de NS vaker niet dan wel.

NS-woordvoerder Corien Koetsier: ‘We krijgen veel verzoeken voor naamswijzigingen, een handeling die in de praktijk veel tijd en geld kost. Alle systemen moeten worden aangepast. Omdat zowel de gemeente als Kennispark goed konden onderbouwen waarom ze graag deze wijziging door wilden zetten, hebben we gekozen om aan hun wens gehoor te geven.’

Herkenning

Kennispark-voorzitter Kees Eijkel is blij met de omdoping: ‘Als je een Kennispark wil zijn dat bedrijvigheid aantrekt, moet je op de kaart staan. Als je een station hebt, dan tel je mee. Het helpt bij de bekendheid van de UT en Kennispark. Ook ondernemers en wetenschappers die deze kant op komen hebben er profijt van. De naam wordt omgeroepen. Wie hier uitstapt, weet dan dat hij goed zit.’

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.