Lustrumthema: ‘University of Impact’

| Paul de Kuyper

De UT viert in 2016 haar 55-jarig bestaan binnen het thema ‘University of Impact. Making a difference’. Activiteiten in het lustrumjaar zijn bijvoorbeeld een alumnidag in april, muziektheater in de zomer en een wetenschapsnacht in oktober.

De UT trapt het feestjaar af op 4 januari met de nieuwjaarsbijeenkomst. Daar wordt uitgelegd wat het lustrumthema ‘University of Impact’ betekent en wat er in 2016 allemaal staat te gebeuren. Hinke Mulder, hoofd externe communicatie: ‘Alles wat wij doen in onderwijs en onderzoek moet gevolgen hebben voor de maatschappij: societal impact.’

Op 15 april verwelkomt de UT oud-studenten op de vijfjaarlijkse alumnidag. Alumni vieren een reünie bij hun eigen opleiding en krijgen daar bovendien te zien wat er nu speelt op hun (oude) vakgebied. ’s Avonds kunnen ze terecht bij hun sport-, cultuur- of gezelligheidsvereniging van weleer voor speciale alumnifeesten.

Speciaal voor het lustrum treden de cultuurverenigingen van de UT in de zomer op met een groot muziektheater. De Student Union wil een festival organiseren, waarbij studenten hun woonkamer nabouwen in de open lucht. De precieze invulling van beide activiteiten is nog niet bekend.

Grand finale bij dies

Ook reguliere activiteiten krijgen komend jaar een lustrumsausje. Zo zal voor de opening van het academisch jaar (5 september) een spreker worden gezocht die binnen het thema past. De tweede editie van de Twente Science Night in de binnenstad van Enschede wordt volgens Mulder ook grootser van opzet vanwege de 55ste verjaardag.

Grand finale van de lustrumviering is de dies natalis eind november. Dan reikt de universiteit traditiegetrouw een aantal eredoctoraten uit aan wetenschappers die veel betekenen op vakgebieden die voor de UT belangrijk zijn.

De UT wil het elfde lustrum in 2016 groot vieren, maar kleiner dan de 50ste verjaardag in 2011, vertelt Mulder. Vijf jaar geleden bezocht koningin Beatrix de dies en kregen de Mythbusters een eredoctoraat. Binnenkort wordt een kalender gepubliceerd met alle lustrumactiviteiten die in 2016 plaatsvinden.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.