Summerschool krijgt grotere opzet

| Kitty van Gerven

De Summerschool CuriousU, die afgelopen zomer voor het eerst op de UT werd gehouden, krijgt niet alleen een vervolg, maar wordt ook grootser opgezet. Het aantal courses wordt uitgebreid van acht naar circa veertien.

Photo by: Gijs van Ouwerkerk

Eigenlijk was direct na afloop van de eerste summerschool in augustus al duidelijk dat er een vervolg zou komen. Met bijna 200 deelnemers had de belangstelling aan alle verwachtingen voldaan, terwijl de reacties van zowel de internationale studenten als de UT-docenten overwegend positief waren geweest. Het verbaasde projectleider Rianne Kaptijn dan ook niet dat het college van bestuur twee weken geleden het groene licht gaf voor een tweede editie van CuriousU.

Kick In

Deze wordt gehouden van 15 tot en met 22 augustus, in de week voorafgaand aan de Kick In. ‘Daarvoor is opnieuw gekozen, omdat wij dan samen met de Kick In van de faciliteiten, zoals de grote tent op het Ganzenveld, gebruik kunnen maken en de kosten kunnen delen.’

Kaptijn verwacht volgend jaar op CuriousU zo’n 300 studenten te kunnen verwelkomen. ‘Dit jaar kwamen er een kleine 200 studenten uit 28 landen, van Japan tot Ghana en van China tot Amerika. Komend jaar hopen we er nog meer te kunnen bereiken’, aldus de projectleider.

Meer courses

Aan het programma zal het niet liggen. In augustus konden de gevorderde bachelorstudenten al kiezen uit acht verschillende courses: Design the Future, Boost for Health and Happiness, Hands-on Physics, Entrepreneurialu, Security and Risk Management, Serious Gaming, Smart Cities en Clean Water. Dit aantal zal flink worden uitgebreid. Volgens de projectleider wordt er gestreefd naar maar liefst veertien verschillende courses.

Ook tijdens de tweede summerschool zal de nadruk liggen op het onderwijs. Net al dit jaar wordt er zeven dagen per week, zes uur per dag lesgegeven. ‘Maar daarnaast komt er natuurlijk weer een uitgebreid randprogramma met allerlei sprekers, pubquizzen en muziekavonden. Het wordt opnieuw een summerschool in festivalstijl’, aldus Kaptijn, die benadrukt dat het zeker niet alleen de buitenlandse studenten zijn, die aan CuriousU kunnen deelnemen. ‘Ook Nederlandse studenten zijn van harte welkom.’

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.