Solar Team Twente eindigt op vierde plek

| Redactie

Solar Team Twente staat na de eerste racedag op een vierde plek in het klassement. In totaal legde het team 660 kilometer af, een teamrecord.

Het team mocht na de kwalificaties op een tiende plek starten. Dat was om 08:30 uur. De Red One kwam al snel uit de vertrekplaats Darwin. Om 12:22 uur kwam het Twentse team als derde aan bij de eerste controlstop in Katherine en had toen acht minuten achterstand op de nummer één van de race, Michigan en één minuut achterstand op de nummer twee, Tokai.

Na 633 kilometer kwam het team aan bij Dunmarra, de tweede stop. Het was op de eerste racedag stuivertje wisselen tussen een aantal topteams, laat het team weten. Twente reed een tijd lang op de tweede plaats. Het team uit Michigan (VS) staat aan het einde van de eerste racedag eerste in de World Solar Challenge, gevolgd door Tokai (Japan), Delft en daarna Twente.

Coureur Coen Hartjes: ‘Het ging erg goed. De start was rommelig in de straten van Darwin en vlak daarbuiten, maar we hebben veel teams kunnen inhalen. Red One is onzettend stabiel. Andere teams zwabberden flink over de weg bij inhaalacties of bij het passeren van road trains, maar wij lagen prima op de weg. Het was echt genieten, ik heb met een big smile achter het stuur gezeten. We zijn eindelijk begonnen.’

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.