Hogekamp, Bastille en ITC waren in beeld als azc

| Rense Kuipers

Drie UT-gebouwen waren in beeld om de 600 vluchtelingen op te vangen die nu op Eschmarkerveld in een azc geplaatst worden. Dat blijkt uit de lijst van 57 locaties in Enschede, die wethouder Jurgen van Houdt openbaar maakte.

Het ging om de Bastille, de Hogekamp en het ITC-gebouw. Alle drie locaties voldeden uiteindelijk niet aan de gewenste voorwaarden, zoals geen hoogbouw, op korte termijn beschikbaar voor tien jaar en een kavel dat groter is dan vier hectare.

In gesprek geweest

Van de Bastille en Hogekamp als mogelijke locaties voor een asielzoekerscentrum was collegevoorzitter Victor van der Chijs niet op de hoogte. Hij zegt dat hij de lijst pas had gezien nadat deze openbaar is gemaakt. ‘Wel zijn we met de gemeente in gesprek geweest over het ITC-gebouw. Maar meer ook niet.’

Van der Chijs vermoedt dat de gebouwen naar voren zijn gekomen bij de oproep van de gemeente Enschede eind vorig jaar aan inwoners om geschikte locaties voor de opvang van asielzoekers te bedenken. Over wat de UT verder kan betekenen voor vluchtelingen kan de collegevoorzitter zich op dit moment niet uitlaten.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.