Nieuwe atletiekbaan heet UTrack

| Paul de Kuyper

De atletiekbaan op de campus heet voortaan UTrack. Die naam werd donderdagmiddag onthuld tijdens de officiële opening van de gerenoveerde baan.

Photo by: Arjan Reef

De nieuwe naam prijkt op het jurygebouw bij de baan aan de kant van het sportcentrum. Donderdagmiddag opende UT-bestuurder Kees van Ast officieel de vernieuwde atletiekbaan door een doek weg te trekken dat de naam voor het publiek verborg.

Voor de nieuwe naam was een wedstrijd uitgeschreven. De winnende inzending kwam van UT-medewerker Hetty Bennink.

Ereronde

Na de openingshandeling mochten Laura Koot (Student Union), Ruud van Laar (atletiekvereniging Kronos), Anne Hesselaar (Batavierenrace), Linda van der Hout (Sportkoepel UT) en Peter Timmerman (Studium Generale) de eerste ereronde lopen over het tartan van de UTrack.

Aansluitend organiseert Kronos donderdagmiddag en -avond een wedstrijd over vier onderdelen: 100 meter, 1500 meter, verspringen en speerwerpen.

Technische nummers

Atletiekvereniging Kronos wordt grootgebruiker van de nieuwe UTrack. Jarenlang week Kronos uit naar trainingsfaciliteiten in Hengelo, maar met de renovatie van de oude sintelbaan kan de club weer op de eigen campus sporten.

Voorzitter Ruud van Laar hoopt dat zijn vereniging dankzij de nieuwe baan ook weer atleten voor de technische nummers trekt. Nu beoefenen Kronos-leden vooral loopnummers.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.