Onthulling met zeepkistenrace en festival

| Sandra Pool

Ook zo nieuwsgierig naar de nieuwe zonneauto van Solar Team Twente? Aankomende vrijdag is de onthulling van de solarwagen tijdens het Out of the Box Festival.

De werkplaats in hangar 11 op Vliegveld Twenthe vormt het decor van het onthullingsfeest. Sinds december vindt het Solar Team Twente er zijn onderkomen. Dag in dag uit werkten de negentien teamleden aan de bouw van hun zonnewagen. Ieder met zijn eigen rol en specialisme. Van elektrotechneuten tot werktuigbouwkundigen en van industrieel ontwerpers tot technisch natuurkundigen.

De ontknoping

Aankomende vrijdag is het eindelijk zo ver: de ontknoping. Na heel wat bloed, zweet en tranen presenteert het team de spiksplinternieuwe zonnewagen. Een exemplaar dat de overwinning in Australië in de wacht moet slepen.

Feestje maken

Om van de onthulling een waar feestje te maken, is er vanaf 16:00 uur een Out of the Box Festival. Tijdens dit evenement zijn zowel oldtimers als innovatieve auto’s te bewonderen, er is muziek en er zijn eettentjes en picknicks.

Zeepkisten

Daarnaast racen meer dan twintig scholierenteam met een eigengebouwde zeepkist tegen elkaar. De zeepkistenrace is de afsluiting van het scholenproject dat Solar Team samen met Green Team enn Maxon Motor heeft opgezet. Na de scholieren is het de beurt aan deelnemers aan de vrije klasse. Creatieve bouwers racen in teams tegen elkaar op de zestig meter lange baan.

Het festival is vanaf 16:00 uur voor iedereen vrij toegankelijk. Om 19:00 uur is de presentatie van de auto.

Solar Team Twente bestaat uit negentien studenten van de UT en Saxion en neemt deel aan de World Solar Challenge in oktober in Australië. De race van ruim drieduizend kilometers gaat van Darwin naar Adelaide.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.