UT start lezingencyclus met Rijksmuseum Twenthe

| Paul de Kuyper

De UT en Rijksmuseum Twenthe verzorgen in mei en juni tien lezingen en workshops voor ondernemers over creatieve technologie en innovatie.

De lezingen gaan over hoe nieuwe technologieën de toekomst beïnvloeden en wat er gebeurt wanneer kunst, technologie en innovatie samenkomen. De titel van de cyclus luid ‘Dream it, make it, share it’.

De cyclus is een gezamenlijk initiatief van de Academie van de Verbeelding van Rijksmuseum Twenthe en de UT. Tot de sprekers horen onder anderen UT-docent robotica en mechatronica Edwin Dertien en oud-UT-student Giels Brouwer, ondernemer van SciSports.

Innovatieworkshops

De lezingen worden steeds gevolgd door praktische innovatieworkshops waarin bedrijven en studenten samenwerken. Aan die workshops doen tachtig eerstejaars van de UT-opleiding creative technology mee. Ondernemers kunnen deelnemen voor 350 euro.

De bijeenkomsten vinden afwisselend plaats in het Rijksmuseum Twenthe en in het Designlab op de UT. De volgende onderwerpen komen aan bod: E-motion (1 mei), Sound & light (8 mei), Technopoetry (29 mei),Wearable Tech (5 juni) en Tech & Entrepreneurship (19 juni).

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.