SciSports topambassadeur Twente

| Redactie

Het studentenbedrijf SciSports van UT-studenten Giels Brouwer (technische bedrijfskunde), Anatoliy Babic (technische wiskunde) en Remco van der Veen (bedrijfsinformatietechnologie) is gisteravond in het Rabotheater uitgeroepen tot ‘Topambassadeur van Twente 2012'.

De titel is een initiatief van een aantal netwerkorganisaties in de regio, waaronder MKB Twente en de Kamer van Koophandel. Ze delen de Rode Loper Prijs uit aan onderwijs-/onderzoeksinstellingen en overheden, die het afgelopen jaar met een bijzondere prestatie Twente op de kaart hebben gezet. Uit vijf genomineerden koos de jury voor SciSports. De studenten waren zelf niet bij de verkiezing aanwezig, wegens een verblijf in Washington en New York.

SciSports is een bedrijf van drie studenten van de Universiteit Twente dat voetbalclubs helpt bij de transfers van spelers. Op basis van scouting en wiskundige modellen verkopen ze de beste selecties aan voetbalclubs. Het bedrijf heeft onder meer al FC Twente, NEC en Queens Park Rangers geadviseerd. Vorig jaar stond het bedrijf ook in de Kairos 50, een lijst met de 50 meest innovatieve studentenbedrijven ter wereld.

Giels Brouwer, twitterde na bekendmaking vanuit Washington.:

@GielsBrouwer: Zojuist is @SciSportsNL verkozen als topambassadeur van Twente door de #RodeLoperhttp://yfrog.com/kj2d6jjj http://yfrog.com/ob35qzxj #aweso

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.