Geen tijd voor ontbijt? Breakfirst!

| Marly Bergen

Wie kent het niet? Je kwam laat in bed, hebt vroeg college, maar probeert zo lang mogelijk in je warme nest te blijven. Met als gevolg dat het ontbijt erbij inschiet. Vier TBK-studenten en twee BiT-studenten vonden dé oplossing: Breakfirst, een ontbijtservice voor studenten en medewerkers van de UT.

Photo by: Gijs van Ouwerkerk

Zelf een bedrijfje oprichten, dat was een van de onderdelen uit de module die de studenten op dit moment volgen. Na een brainstormsessie kwamen ze op het concept van Breakfirst. ‘Ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag, maar toch slaan veel studenten die over doordat ze liever nog wat langer willen slapen’, vertellen twee van de bedenkers, Darshana Jhinkoe-Rai en Michiel Jongejan.

‘Het moest een duurzaam, nieuw en innovatief idee zijn, dat was de opdracht’, vertelt Jongejan. Vervolgens zijn de studenten het ontbijt-idee verder uit gaan werken. ‘Het is de bedoeling dat we het concept een aantal weken draaien, nu zitten we in de tweede week. ’

Hoe werkt het?

Op de site van Breakfirst kunnen studenten en medewerkers dus zelf een ontbijtje samenstellen en de volgende ochtend tussen 8 en 10 uur ’s ochtends ophalen op het O&O-plein. ‘Wij hebben daar nu een stand naast de koffietent’, vertellen de studenten.

‘In ieder geval tot en met volgende week vrijdag is het mogelijk om ontbijtjes te bestellen. Je kunt dat zo luxe en uitgebreid maken als je zelf wilt.’ Ook aan het duurzame aspect is gedacht door de studenten. Al het verpakkingsmateriaal is biologisch afbreekbaar.

Vroeg uit de veren

‘Dit proefdraaien van ons bedrijf betekent wel dat we nu zelf vroeg uit de veren moeten. Tot zes uur ’s ochtends kan er besteld worden, dus die bestellingen moeten we dan uitdraaien. Vervolgens moeten natuurlijk de broodjes klaargemaakt worden’ vertelt Jhinkoe-Rai.

‘Voorlopig mogen we alles klaarmaken in de Vestingbar, maar als we dit echt gaan doorzetten moeten we aanvullende afspraken maken met Sodexo en andere partijen’, zegt Jhinkoe-Rai.

‘Ik heb wel vertrouwen in dit concept en geloof ook dat het kan uitgroeien tot een succes. We denken dan ook dat dit interessant kan zijn voor bedrijven op het Kennispark. We kunnen dan alleen niet zelf de ontbijtjes blijven klaarmaken. Daarvoor is het te arbeidsintensief. Mogelijk moeten we dan iemand inhuren. Maar dat gaan we allemaal nog bespreken.’

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.