Studentenleven verwelkomt The Passion

| Robbin-Jan Haar

De komst van The Passion in Enschede dit jaar is voor de christelijke studentenverenigingen aanleiding activiteiten te organiseren voor de Enschedese studenten. Het doel is om elkaar rond Pasen te ontmoeten en na te denken over de betekenis van het paasverhaal.

Navigators Enschede, C.S.V. Alpha, RSK, VGST, RKS Ariëns én het studentenpastoraat van de UT slaan de handen inéén om rondom The Passion evenementen te organiseren voor studerend Enschede. ‘De makers van The Passion organiseerden een informatieavond waarbij de vraag centraal stond hoe gastvrij wij zijn rondom dit evenement’, vertelt Navigators-bestuurslid Joukje Beiboer (student communicatiewetenschap). In reactie daarop is er door de christelijke studentenverenigingen besloten samen te werken om tijdens deze week een aantal activiteiten neer te zetten. ‘Het hoort natuurlijk ook een beetje bij christelijke studentenverenigingen om gastvrij te zijn’, lacht Joukje.

Nightfever

De gehele week is er in de Jacobuskerk op de Oude Markt een nightfever. ‘Studenten krijgen ’s avonds de gelegenheid een kaarsje op te steken en stil te staan bij de betekenis van Pasen. We willen ook het uitgaanspubliek betrekken en uitnodigen voor een goed gesprek, ook al hebben ze dan misschien een glaasje teveel op. ‘

Diner

Op de dag van The Passion organiseren de christelijke studentenverenigingen een gratis diner in de Pakkerij, waar sociëteit T.R.A.M. en sociëteit Antigoon samen ruimte bieden aan in totaal 300 studenten. Na The Passion is er een borrel op sociëteit De Generaal, want een goed verhaal en gezelligheid staan niet los van elkaar, vindt de organisatie. Verder is er een processie vanaf de campus naar de binnenstad en er zijn plannen om die week een kapel op te zetten op de universiteit.

Ver-van-mijn-bed-show

De studentenverenigingen hopen openheid uit te stralen en studenten na te laten denken over de betekenis van Pasen. ‘Ik ben ervan overtuigd dat het paasverhaal impact heeft op mensen en blijft hangen, en hoop dat door deze evenementen studenten het geloof niet zullen zien als een ver-van-mijn-bed-show, maar het dichterbij komt. Het gaat er juist om dat we een leuke tijd hebben met elkaar’, aldus Beiboer. ‘De uitdaging is om buiten je comfortzone te kijken, en dus ook over de muren van studentenverenigingen heen.’

Op de hoogte blijven? Dan kan via de facebookpagina van The Passion Student.

The Passion, een jaarlijks terugkerend evenement georganiseerd door de EO en KRO, is dit jaar op donderdag 2 april op het Van Heekplein in Enschede.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.