Symposium Global people, global conflicts

| Marly Bergen

Wat doen verschillende instanties om slachtoffers te helpen in conflictgebieden? Deze, en vele andere vragen staan centraal op 18 maart tijdens ‘Global people, global conflicts’, het symposium van Sirius, studievereniging van European studies, bestuurskunde, European public administration en gezondheidswetenschappen.

‘We kijken vooral uit naar de lezingen van Wilma Doedens en Marten van Wijhe’ vertelt Anne-Lot Kemna, commissielid van Sirius.‘Doedens werkte tot een maand geleden als technisch adviseur bij een VN-project in Genève, en is op meerdere rampplekken geweest. Met haar praktijkervaring kan zij veel vertellen’. Ook Marten van Wijhe is in veel conflictgebieden geweest en komt spreken namens Artsen zonder Grenzen.

Ebola, malaria en aids

Van Wijhe en Doedens spreken ‘s ochtends in de Waaier, iedereen kan deze lezingen bijwonen. Het middagdeel in Ravelijn is alleen bedoeld voor leden van Sirius, zij kunnen kiezen uit zes lezingen en krijgen studie gerelateerde workshops. Bart Mulder van Lab MicTa vertelt over ebola, malaria en aids en Dirk Moes van Zorgverbeteraars geeft onder andere antwoord op de vraag ‘wat kost een mensenleven eigenlijk’? De lezingen zijn in het Nederlands.

Engelse lezingen

Ook zijn er Engelse lezingen. Hoogleraar internationale betrekkingen en Vredesonderzoek Luc Reychler gaat in op de rol van tijd in conflicten en vrede. Johan Mooij geeft een workshop namens ZOA, een hulporganisatie in conflict- en rampgebieden die slachtoffers helpt bij het wederopbouwen van hun omgeving. Doedens en Van Wijhe geven naast hun lezing ook een workshop.

Aanmelden

Leden van Sirius melden zich aan via: www.sirius.utwente.nl niet-leden via: secretaris@sirius.utwente.nl . Er is plaats voor 135 personen in het ochtendprogramma. Aanmelden kan vanaf 1 maart

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.