Lunchlezing hoogleraar Harri Oinas-Kukkonen

| Marly Bergen

De Finse hoogleraar Oinas-Kukkonen geeft op donderdag 26 februari in Ravelijn een lezing in het kader van het UT profiel: excellent in our disciplines and unique in combinations. Tijdens de lezing deelt hij onder andere zijn ideeën over innovatieve oplossingen om het UT profiel te versterken en de nieuwe identiteit van BMS toe te lichten.

Oinas-Kukkonen is hoogleraar informatiesystemen op de universiteit van Oulu, Finland en komt spreken over zijn onderzoek naar persuasive technology, het verband tussen sociale wetenschappen en technologie. Verder heeft hij onderzoek gedaan naar de interactie tussen mens en computer en het gedrag van gebruikers ten opzichte van verandering, overtuiging, sociale en organisatiekennis, innovatieve creatie en de volgende generatie gebruikers van het web.

Hoogleraar Oinas-Kokkunen won in 2005 The Outstanding Young Person of Finland award voor zijn resultaten in het verbeteren van het gebruikersgemak van bedrijvenwebsites. Ook is hij medeauteur van het boek Humanizing the web: change and social innovation, over de toekomst van het web en de invloed op veranderingen binnen bedrijven, software en vaardigheden.

De lunch is om 12:00 uur in het Atrium, de lezing begint om 12.30 uur.