Zwembad bouwen van bierkratten

| Marije ten Böhmer

Het vijfde lustrum van studievereniging ConcepT (civiele techniek) begint aankomende donderdag met een diesfeest. In maart en mei zijn er nog tal van andere activiteiten. Ruben Herrebrugh (22), voorzitter van de lustrumcommissie, vertelt.

‘ConcepT staat als een dijk, is het thema van ons vijfde lustrum. Hoe we hier zijn opgekomen? We houden van bouwen. Dijken kun je bouwen en de studievereniging staat na vijfentwintig jaar als een dijk. Het thema is vooral verwerkt in de merchandise zoals onze sjaals, zonnebrillen en vesten’, vertelt Herrebrugh.

Activiteiten

‘We trappen het lustrum aankomende donderdag af met een diesfeest. Daarna organiseren wij in maart een pubquiz, lustrumweekend, ConcreTe Challenge en een Tower of Power. In mei sluiten wij het feest af met een ConcepT Challenge, waarbij deelnemers civiel technische problemen moeten oplossen en een poolparty.’ Vervolgt: ‘In het lustrumweekend gaan we naar Antwerpen waar wij onder andere een cantus organiseren met het Antwerpse studentencorps. De ConcreTe Challenge is een Scavenger Hunt met een blok beton. Een van de opdrachten is bijvoorbeeld om het betonblok af te rekenen bij de Blokker. Plezier gegarandeerd.’

Tower of Power

‘De Tower of Power is eigenlijk tweede keus. Het idee was om tijdens het lustrum een wereldrecord te vestigen met een zo lang mogelijke bierestafette. Dit bleek echter een dure grap. We moesten iets anders ludieks verzinnen. Dit is gelukt met de Tower of Power. We willen in de Horst een drankspel organiseren, gebaseerd op de film 21 & over. Bij winst van een spel mag je een verdieping omhoog. Wie als eerste boven is, wint. Komende week gaan wij hierover nog om de tafel met het Facilitair Bedrijf’, aldus Herrebrugh.

Poolparty

‘Na het succes van de poolparty van Stress vorig jaar, willen wij het lustrum ook afsluiten met een poolparty. Maar, wij doen het op de civiel technici manier.’ Herrebrugh vervolgt: ‘Met bierkratten gaan wij een zwembad op de campus bouwen. We krijgen 2,5 duizend bierkratten gesponsord. Het is de bedoeling dat het bad uiteindelijk 10 bij 15 meter wordt met een diepte van een meter! Ik kan niet wachten tot het zwembad staat.’

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.