Anton Schaaf nieuwe voorzitter RvT

| Maaike Platvoet

Anton Schaaf, topman bij printerfabrikant Océ en UT-alumnus elektrotechniek, neemt per 1 april het voorzitterschap van de raad van toezicht over van Kees van der Graaf. Schaaf was al sinds 2012 lid van de RvT.

De huidige voorzitter Kees van der Graaf stopt na zijn eerste termijn, omdat hij zich volledig wil inzetten voor zijn nieuwe bedrijf Facio Therapies BV, dat een causale therapie voor de spierziekte FSHD gaat ontwikkelen en vermarkten.

Naast Schaaf zal de raad van toezicht straks bestaan uit de leden: Janka Stoker (bijzonder hoogleraar leiderschap en organisatieverandering en senior managing consultant bij Berenschot), Eelco de Boer (bedrijfseconoom) en Clémence Ross-van Dorp (bestuurder van het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen). Door het vertrek van Van der Graaf zal een vacature ontstaan.

Benoemingen

Het college van bestuur maakt in de universiteitsraadvergadering vanmorgen ook bekend dat ITC-decaan Tom Veldkamp herbenoemd is voor een periode van vijf jaar. De termijn van IGS-directeur Kees Aarts is met een jaar verlengd en die van BMS-decaan Ton Mouthaan tot april. Eerder deze week werd al bekend dat Theo Toonen per 1 april benoemd is tot nieuwe decaan van BMS.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.