Broodje Cultuur verhuist naar Concordia

| Paul de Kuyper

Broodje Cultuur mag dan van de campus verdwijnen, de formule van de lunchvoorstellingen blijft in Enschede bestaan. Theater Concordia in de binnenstad neemt het concept van Vrijhof Cultuur over.

Vanaf oktober programmeert Concordia elke maandag om 12:30 uur een theatervoorstelling van een uur. Het theater neemt hiermee het stokje over van Vrijhof Cultuur dat na 47 jaar besloot te stoppen met Broodje Cultuur in de Vrijhof, onder andere vanwege teruggelopen bezoekersaantallen.

De UT heeft ‘Broodje Cultuur’ tot 2022 vastgelegd als geregistreerd merk. Vrijhof Cultuur en Concordia hebben afgesproken dat het Enschedese theater de naam mag gebruiken. Voor Concordia is het een pilot. Het theater programmeert tot januari en bekijkt daarna of de formule in de binnenstad succesvol is.

De eerste voorstelling in Concordia is op maandag 6 oktober. Wetenschapsjournalist en schrijver Mark Mieras breekt dan in zijn theatrale lezing De spelende mens een lans voor speelsheid en cultuur.

Op de campus sluit Broodje Cultuur af op 22 september. De laatste middagvoorstelling in de Vrijhof is van cabaretgezelschap Oeloek.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.