Hardlopen en wandelen voor goed doel

| Sandra Pool

Een Twents goed doel en een wandeltocht van vijf kilometer zijn toegevoegd aan de vijfde editie van de Twentse Vrouwenloop op zondag 28 september op de campus. Stichting Marathon Enschede organiseert de loop in nauwe samenwerking met de Eenheid Campus.

‘Met de wandeltocht voorzien we in een behoefte’, aldus een medewerksters van Stichting Marathon Enschede. ‘We zagen vorig jaar dat enkele vrouwen de loop van vijf kilometer wandelden. We zetten daarom een speciaal parcours uit voor de wandelliefhebbers. Hopelijk bereiken we zo ook een nog grotere groep vrouwen.’

Goed doel

Dit jaar is het goede doel De Nije Stichting. Het Nije huis is een inloophuis voor iedereen die kanker heeft (gehad) én hun naasten. ‘We wilden een Twents goed doel omdat de loop Twentse Vrouwenloop heet.’ Voorgaande jaren was het goede doel de landelijke stichting Pink Ribbon. Een deel van het inschrijfgeld komt ten goede aan het goede doel. Het Overlegorgaan Personeelszaken UT (OPUT) vergoedt de kosten van deelname (à 12 euro) voor alle UT vrouwen die deelnemen.

Gezelligheid

De Twentse Vrouwenloop staat in het teken van samen sporten, gezondheid, gezelligheid en plezier. Na een gezamenlijke warming-up en de 800 meter moeder-dochterloop, beginnen de deelnemers aan de vijf (13:00 uur) of tien kilometer (14:00 uur) loop of aan de wandeling. Daarnaast is er de hele dag een Lifestyle dorp ingericht met stands van bedrijven.

Vorig jaar deden ruim 1000 vrouwen mee aan de 5 kilometer en 280 mensen aan de 10 kilometer. De moeder-dochterloop werd gelopen door ruim 150 moeders en dochters.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.