Hoogleraren UT aanstellen op universiteit Münster

| Johannes de Vries

De intensieve samenwerking die de Universiteit Twente met die van Münster heeft, wordt vanmiddag formeel versterkt. Met de ondertekening van het ‘framework of joint professorship’ kunnen de universiteiten hoogleraren bij elkaar aanstellen.

Photo by: Flickr.com | Chat Wacharamanotham

Momenteel kunnen hoogleraren bijvoorbeeld al ingevlogen worden als gastdocent, maar met het ondertekenen van het framework gaan de universiteiten een stap verder. Hoogleraren draaien dan ook formeel mee in de organisatie en kunnen meedoen aan het onderzoek op de andere universiteit.

Welke UT-hoogleraren op de werkvloer van de Westfaalse Wilhelms-Universiteit in Münster (zie foto) gaan rondlopen en hoeveel ze dat dan doen, moet de komende maanden duidelijk worden. Gedacht wordt aan één dag in de week of één dag per twee weken.

Volgens Sander Lotze, hoofd internationalisering, hebben beide universiteiten baat bij de samenwerking. ‘Münster is de dichtstbijzijnde universiteit ten opzichte van Enschede en vice versa. We doen onder meer onderzoek op het gebied van nano dat complementair aan elkaar is. We kunnen kennis van elkaar opdoen en ons samen profileren. De samenwerking maakt bovendien de kans op het krijgen van EU-gelden groter.’

Het ‘framework of joint professorship’ wordt vanmiddag ondertekend op het bestuurlijk overleg van de beide universiteiten. Dat vindt ieder kwartaal plaats, maar heeft vanmiddag ‘een bijzonder randje’.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.