Recordopkomst UT-Triathlon

| Peter Wolbers

Onder zomerse omstandigheden was de UT-campus zondag voor één dag overgenomen door honderden triatleten. De Twentse studententriathlonvereniging Aloha organiseerde dit weekend de jaarlijkse UT Triathlon voor de 29ste keer. De 689 deelnemers betekende een recordopkomst.

Photo by: Arjan Reef

In een warme lentezon zwommen, fietsten en liepen triatleten uit heel Nederland over het campusterrein. De wedstrijd, die verschillende disciplines binnen de triathlonsport kent, is tevens de openingswedstrijd voor de eerste divisie van de triatloncompetitie.

Er zijn vier verschillende onderdelen. De teamtriatlon, de 1/8e triatlon, de mini-triatlon en de trio-triatlon. Bij de team-variant is het de bedoeling om het parcours met een team van vier personen af te leggen, de 1/8e triathlon is individueel, de mini-triatlon voor kinderen en de trio-triatlon is een estafettevorm waarin elk teamlid zijn eigen discipline heeft.

Bouke Scheltinga van de organisatie: ‘De organisatie verliep eigenlijk vrij goed. We doen dit met Aloha alweer voor de 29e keer. We hebben genoeg draaiboeken om te weten hoe het allemaal moet. Toch is het wel prettig als het allemaal loopt zoals je hoopt. Er moet immers veel gebeuren. We zijn gisteren (zaterdag, red.) al van negen tot negen bezig geweest met opzetten en vandaag stonden we ook weer om zes uur klaar.’

Niets te klagen over de weeromstandigheden. ‘Vorig jaar was het nog koud en guur, dit jaar volop zon. We hebben geluk gehad. Vorige week kampte de Batavierenrace met slecht weer.’ Scheltinga kijkt tevreden terug. ‘Weinig bijzonderheden of moeilijkheden. Enkel het aantal vrijwilligers was niet optimaal, maar dat was uiteindelijk simpel op te lossen.’

Winnaar van de teamtriatlon in de eerste divisie was Triteam Van Wijnen uit Goor bij de heren en Hellas 2 uit Utrecht bij de dames. Op de 1/8e triathlon was er nog een klein succesje voor de UT: PhD-kandidaat Devi Wolthuizen werd met een halve minuut op de winnaar (UT-alumnus Guido Gosselink, red.) knap tweede.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.