AEGEE zet zich met lasergamen op de kaart

| Mart Rozema

Studentenvereniging AEGEE organiseerde gistermiddag een gratis lasergame evenement op de Oude Markt om zichzelf als vereniging ‘op de kaart te zetten’. De laserguns werden geleverd door vier studenten die een bedrijf begonnen met de verhuur van zelfgemaakte laserguns.

Het is niet de eerste keer dat AEGEE een evenement organiseert op de Oude Markt. Vorig jaar organiseerde de studentenvereniging er real life Mario Kart. Het idee om dit jaar te gaan lasergamen kwam van een viertal leden die een bedrijf zijn begonnen in laserguns. ‘We zijn er al sinds de zomer mee bezig, maar dit is de eerste echte grote test’ vertelt Jasper van Stratum, één van het viertal.

Plezier

AEGEE-voorzitter Laura Steentjes is tevreden met het verloop. ‘Het is mooi om te zien hoe initiatieven van leden en een startend bedrijfje samenkomen. Bovendien is het een goede manier om AEGEE op de kaart te zetten’. Van Stratum vult aan: ‘We krijgen veel positieve reacties. Zo kunnen we goed laten zien dat studenten niet alleen maar bier drinken en vervelend doen, maar ook evenementen organiseren waar iedereen plezier aan beleeft’.

Droog

Het lasergamen werd over het algemeen goed bezocht, zowel door studenten als door niet-studenten. Organisator Linde Berkhout: ‘Rondom etenstijd was het wat rustiger, maar in de middag en de avond kwamen er veel mensen. Op het hoogtepunt stond zo’n veertig man in de rij. We zijn erg blij dat het droog bleef, daar zag het eerst niet naar uit.’

De winnaars gingen er vandoor met dinerbon van restaurant Poco Mucho. De avond werd afgesloten met een feest, met als toepasselijke thema ‘neon’.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.