Publieksprijs voor 'UT als festival'

| Paul de Kuyper

Maak van de campus een multidisciplinaire omgeving waar studenten net als tijdens een popfestival hun eigen programma kunnen samenstellen. Dat idee won dinsdagmiddag de publieksprijs van Create the UT of Tomorrow.

Photo by: Arjan Reef

De groep Mixed Vision (met inbreng van human media interaction, industrieel ontwerpen en gedragswetenschappen) ziet de UT van de toekomst als een groot festival. In een multidisciplinaire omgeving worden allerlei vakken aangeboden. Studenten komen naar de campus en kiezen de vakken uit die ze willen volgen. Zo stellen ze hun eigen studie samen, zoals ze op een popfestival hun favoriete optredens kiezen.

Juryprijs

De juryprijs ging naar de groep UTopia voor hun idee om een digitaal platform te maken waar vraag en aanbod van (UT-)kennis samenkomen. Bovendien moeten studenten volgens de geestelijk vaders van UTopia (docenten en studenten van industrieel ontwerpen en psychologie) vooral worden opgeleid om flexibel te zijn, omdat de uitdagingen van de toekomst eigenlijk niet te voorspellen zijn.

In totaal deden 45 teams van acht personen mee aan de denktank. De twee winnende groepen krijgen een ballonvaart.

Alle ideeën verder uitwerken

Dinsdagmiddag selecteerde de jury slechts 5 van de 45 teams om hun idee te presenteren voor een volle Agora. Dat betekent dat niet alle ideeën beoordeeld zijn. Daarom mogen alle deelnemers nog komende week verder werken aan hun voorstel. De jury beoordeelt die inzendingen later nog.

Collegevoorzitter Victor van de Chijs zei dat hij niet op voorhand kon beloven dat alle 45 ideeën ook worden uitgevoerd. 'Maar we laten ons er zeker door inspireren', zegde hij toe.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.