Minister Bussemaker opent academisch jaar op campus

| Paul de Kuyper

Minister Jet Bussemaker opent op maandag 1 september het academisch jaar 2014-2015 van de UT. In tegenstelling tot afgelopen jaren vindt de plechtigheid op de campus plaats, in de Waaier.

Photo by: Martin Hoogenboom

De UT wil de jaaropening terughalen naar de campus, in de hoop dat meer studenten en medewerkers het evenement bijwonen. ‘Het is de opening van het academisch jaar van de UT, zoiets moet je op de campus vieren’, aldus Hinke Barry, hoofd externe communicatie van de UT.

In eerdere jaren werd de plechtigheid gehouden in het Muziekcentrum in Enschede. Dat was om mensen uit de stad (en de regio) meer bij de UT te betrekken. Volgens Barry zijn zij nog steeds welkom, ook in de Waaier.

Omdat Jet Bussemaker het jaar opent, kan de UT rekenen op veel landelijke belangstelling. Waarover de lezing van de minister zal gaan, is nog niet bekend.

Daan Roosegaarde

Behalve minister Jet Bussemaker heeft de academische jaaropening komende september een tweede spreker. Ontwerper Daan Roosegaarde verzorgt een lezing. Hij is onder andere bekend van zijn interactieve snelwegen (Smart Highway) en zijn jurken die transparanter worden als je hartslag omhoog gaat (Intimacy).

Roosegaarde kent de campus goed. Hij studeerde er aan de kunstacademie AKI (nu ArtEZ).

Vorig jaar opende onderwijsvernieuwer David Goldberg het academisch jaar van de UT.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.