Facilitair Bedrijf: 'UT heeft voldoende projectruimtes'

| Paul de Kuyper

Het aantal projectruimtes op de UT hoeft voorlopig niet te groeien, zelfs niet als het aantal TOM-studenten komend collegejaar toeneemt. Er is voldoende capaciteit. Bovendien worden de ruimtes nu nog niet optimaal benut, concludeert het Facilitair Bedrijf.

Photo by: Tim Rijnhout

De projectruimtes in de onderwijsgebouwen zijn het populairst bij studenten. De bezetting van de werkplekken in Ravelijn en de toren van de Horst lag in het eerste semester van dit studiejaar tussen de 70 en 81 procent. De Bastille scoort aanzienlijk lager met een bezetting van 40 tot 45 procent.

De benutting van de projectwerkplekken is nog niet optimaal. Gemiddeld zitten er 3,3 studenten in een ruimte met een capaciteit voor 8 personen.

Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van het Facilitair Bedrijf (FB), uitgevoerd door een student van Saxion. FB richtte in 2013 met het oog op het Twents Onderwijsmodel (TOM) veel nieuwe projectruimtes in, onder andere in de bibliotheek, Bastille en Horsttoren.

Geen extra plekken

‘Met de huidige aantallen projectruimtes kunnen we goed uit de voeten’, concludeert Dorien van der Aa van het FB. Volgens haar is het op basis van dit onderzoek over het eerste semester niet nodig extra plekken te creëren voor projectwerk. ‘We houden het gebruik in het tweede semester wel nadrukkelijk in de gaten.’

Het FB verwacht dat de bezettingsgraad van de projectruimtes met 3 procent zal stijgen als er komend jaar nieuwe TOM-studenten naar de UT komen. Overigens maken ook veel ouderejaars (die niet in TOM zitten) gebruik van de nieuwe werkplekken.

Boekingssysteem

Studenten zijn over het algemeen tevreden over de projectruimtes. In het onderzoek beoordelen ze de faciliteiten met een 7,5. Belangrijkste minpunt noemden ze het boekingssysteem dat niet goed werkte, maar dat is volgens het Facilitair Bedrijf inmiddels verbeterd.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.