Celstraf voor steken in hals van huisgenote

Een Leidse student die afgelopen zomer zijn huisgenote en 'friend with benefits' meermalen in de hals heeft gestoken is veroordeeld voor poging tot moord. Hij moet vijf jaar de gevangenis in.

Photo by: Flickr.com | Josh May

De man kroop op de bewuste nacht bij zijn huisgenote in bed en stak haar meermalen in haar hals en armen. Het slachtoffer had diepe snijwonden, er waren 45 hechtingen nodig. Volgens zijn advocaat handelde de student in ‘een gemoedsopwelling’. Toen hij weer bij zinnen was heeft hij onmiddellijk 112 gebeld.

Maar volgens de rechtbank had de student op meerdere momenten van zijn plan kunnen afzien. De man heeft eerst een afscheidsbrief geschreven, daarna heeft hij een tijdje met een geopend mes op de gang rondgelopen en vervolgens is hij de trap naar het bed van zijn huisgenote opgeklommen.

Dader en slachtoffer waren huisgenoten en – in de woorden van de rechter – 'friends with benefits': ze zoenden af en toe en zijn een paar keer bij elkaar blijven slapen.Ongeveer drie weken voor het incident heeft de dader gevraagd wat er nu precies tussen hen speelde, waarna zijn huisgenote hem vertelde dat een relatie er niet inzat. Een dag voor hij haar stak, zag hij haar met een ander zoenen.

De rechtbank denkt dat de student zelfmoord wilde plegen, maar een directe aanleiding nodig had om dat ook daadwerkelijk te kunnen doen.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.