Eerstejaars elkaar te lijf met pistolen en vlammenwerpers

| Mart Rozema

Een flinke voorraad bier, een torentje energydrink, pizza en natuurlijk het hoofdingrediënt van de avond: games. De sjaarscie van studievereniging Scintilla organiseerde een LAN-party in het Educafé voor de eerstejaars studenten elektrotechniek. Bijna de helft van de eerstejaars studenten elektrotechniek, zo'n vijfentwintig man, komt op het evenement af.

Photo by: Scintilla

‘Bier en energydrink vormen een fantastische combinatie voor zo’n avond,’ zegt sjaarscie-voorzitter Maksym Aleksandrovych. 'De energydrink geeft je de nodige energie om te gamen, de alcohol zorgt voor de gezelligheid.’ Tijdens zijn gesprek met UT Nieuws is Aleksandrovych ‘AFK’ - Away From Keyboard - waardoor hij diverse malen neergeschoten wordt.

Joep Zanen, eveneens lid van de sjaarscie, bekijkt het van een afstandje. ‘Er is gepeild wat de eerstejaars studenten willen, en een LAN party kwam als absolute winnaar uit de bus. Van mij hoeft het niet zo, maar ik vermaak me prima met de borrel!’

‘You bitch!’

Het Educafé is gevuld met gespannen gezichtjes, turend naar de virtuele wereld van Team Fortress 2 op hun beeldscherm. Naarmate de avond vordert en het aantal biertjes gestaag toeneemt komt de sfeer er helemaal in. Bier dat overigens wordt opgehaald in tot bierplank omgebouwde skateboards.

‘You bitch!’ klinkt het als één van de spelers zijn beoogde doel klaarblijkelijk niet heeft gehaald. ‘Nooo! I kill you!’ De mannen gaan elkaar met van alles te lijf: geweren, pistolen, pijl en bogen, messen en vlammenwerpers en ga zo maar door. Mannen, inderdaad, want er is vanavond geen vrouw te bekennen...

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.