Studentes naar de top

| Charlotte Rompelberg

In de Gallery vond donderdag een carrière-event plaats speciaal voor de vrouwelijke UT-studenten. Het was de tweede keer dat Make a Move Twente dit evenement op de campus organiseerde . Het aantal deelnemers (26) viel tegen, maar de studentes vonden het een inspirerende dag.

Het bestuur van Make a Move organiseert carrière-evenementen om UT studenten te helpen met hun loopbaanoriëntatie. Donderdag was er een evenement speciaal voor de vrouwelijke studenten. ‘Eigenlijk omdat er tegenwoordig nog steeds te weinig vrouwen aan de top staan’, aldus Make a Move-coördinator Machteld Voormolen (22).

Het doel van de dag was studentes van verschillende opleidingen te motiveren carrière te maken in het bedrijfsleven. ’s Ochtends waren er verschillende lezingen en ’s middags vond een tweetal workshops plaats van de Super Student en het Kennispark. Voor een derde workshop (van Impressive Green Apple) waren te weinig aanmeldingen. Voormolen: ‘We hadden op meer deelnemers gehoopt. Wellicht was de timing vlak voor kerst een reden dat de opkomst tegenvalt. Ook zijn er veel technische meiden die in de toekomst het qua werk voor het kiezen hebben, waardoor een event als dit minder zinvol lijkt.’

De aanwezige studentes waren enthousiast. Vooral de workshop van De Super Student viel in de smaak. Hier werden de meiden geconfronteerd met de ‘waarom-vraag’. Door kritische vragen te stellen over wat ieders passies, talenten en doelen zijn, probeerde oprichter Kai Vermaas van de Super Student de deelnemers te triggeren na te denken over hun drijfveren. Stapje voor stapje kregen de studentes daar steeds meer zicht op.

De workshop van Kennispark was bedoeld om de studentes inzicht te geven in de mogelijkheden om een eigen bedrijf te beginnen. ‘Zorg dat je vol passie bent over je idee en voldoende risico’s durft te nemen’, waren twee tips die de meiden meekregen.

Het Make a Move bestuur is ondanks het kleine aantal deelnemers tevreden. Voormolen: ‘Ik hoop vooral dat we de studentes die wel aanwezig waren geïnspireerd hebben.’

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.