Nieuwe campuswandelroute langs kunst en architectuur

| Paul de Kuyper

De campus heeft een nieuwe wandelroute langs kunst en architectuur op het UT-terrein. Vanochtend presenteerden samenstellers Peter Timmerman (Studium Generale) en Hiska Bakker (Vrijhof Cultuurcentrum) de nieuwe wandelgids aan collegevoorzitter Victor van der Chijs. De gids is bij de recepties van UT-gebouwen gratis mee te nemen.

De nieuwe wandelgids vervangt een bestaande kunst- en architectuurroute die ongeveer vijftien jaar geleden werd uitgegeven. In de nieuwe wandeling zijn gebouwen opgenomen die toen nog niet bestonden, zoals Carré en Nanolab en de studentenkamercomplexen Sky en Box. Ook zijn de afgelopen jaren sommige kunstwerken verhuisd en is er kunst bijgekomen, zoals de onderdoorgang van de Roombeek onder de Drienerlolaan.

De wandeling van ongeveer een uur begint bij Het Signaal, de pilaar met twee gekleurde bollen aan de ingang van de campus, een ontwerp van Bert Meinen. De route loopt onder andere langs de gebouwen rond het O&O-plein, de sportfaciliteiten, de patiowoningen aan de Matenweg en het carillon. De gids bevat beknopte toelichtingen bij elk gebouw en elk kunstwerk (waaronder De Snorkelaar van Petra Groen op de foto).

De campuswandelgids is gratis verkrijgbaar in de meeste UT-gebouwen. Binnenkort komt ook een digitale versie beschikbaar via de website van UT.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.