ITC naar de campus

| Maaike Platvoet

Zowel de Horst als de Technohal - het voormalige AKI-gebouw - zijn in beeld als toekomstig onderkomen voor de faculteit ITC. Momenteel voert het Facilitair Bedrijf een haalbaarheidsstudie uit naar de huisvesting van de 180 medewerkers en 400 studenten van het ITC op de campus. Wanneer de verhuizing in gang wordt gezet is onbekend.

Nico Kloek, accountmanager bij het FB, voert de haalbaarheidsstudie uit. ‘Het college van bestuur heeft uitdrukkelijk de wens neergelegd om het ITC te huisvesten in de nabijheid van het O&O-centrum’, vertelt hij. Onder andere de Horst is genoemd. ‘Het complexe aan een verhuizing naar de Horst is dat je daarmee een hele verhuisbeweging binnen het O&O-centrum op gang brengt.’ Ook in beeld is het voormalige gebouw van de AKI, de Technohal. ‘Als we hiervoor kiezen, dan moet dit eerst verbouwd worden. Dan zijn we minimaal anderhalf jaar verder.’

En dan is er nog het pand aan de Hengelosestraat, het huidige onderkomen van de faculteit ITC. Dit gebouw staat in de verkoop, maar de vastgoedmarkt zit vast. ‘Het is nog de vraag of we willen wachten tot het pand verkocht is, voor we tot verhuizing overgaan. Die beslissing is aan het CvB en het ITC’, aldus Kloek.

Lees meer hierover in de special over het Facilitair Bedrijf, die morgen bij de novembereditie van UT-Nieuws verschijnt. In deze special staan onder andere artikelen over het parkeerbeleid op de campus, bijzondere plekken op de UT en een reportage over de bewakingsdienst.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.