UT lijdt nauwelijks onder storm

| Johannes de Vries

Op social media en nieuwssites zijn voorbeelden genoeg te vinden van serieuze overlast van de storm van gisteren. Of we dat nou willen of niet: UT Nieuws kan daar niet aan meedoen. De stormschade is minimaal en over het missen van bijvoorbeeld tentamens is vooralsnog nauwelijks iets bekend.

Het KNMI gaf eergisteren 'code oranje' af voor extreem herfstweer op maandag. Dit keer was dat alarm eens niet ten onrechte; het waaide écht heel hard. Voor echte problemen op de UT zorgde dat echter niet. André de Brouwer van het facilitair bedrijf vertelt dat de schade meevalt: 'Er is een aantal vlaggen kapot gegaan, maar dat zijn vooral vlaggen die toch al enigszins beschadigd waren. Bij de toegang van de campus is een bannerframe 'omgeknakt' en er is een spandoek gesneuveld. Vooral in het bos zijn ook wel wat bomen omgewaaid, maar dat leidde niet tot overlast. Op de Bosweg hebben we wel wat afgebroken grote takken moeten ruimen - de brandweer had daar geen tijd voor.'

De storm had voor de Nederlandse Spoorwegen wel gevolgen. Veel treinen reden niet of met grote vertraging, tot irritatie van studenten. Student communicatiewetenschap Eymeke Lobbezoo deed over haar reis Leerdam - Enschede Drienerlo bijvoorbeeld geen drie, maar zes uur. Niet handig, in de tentamenweek.

Bij de verschillende tentamenbureaus is in totaal nog maar één voorbeeld bekend van een student die zijn tentamen mistte door vervoersproblemen. Hoeveel studenten hun tentamen misten zonder het te melden, blijkt pas wanneer de presentielijsten bij de tentamenbureaus zijn ingediend. Gisteren meldde UT Nieuws al dat studenten die door storm tentamens missen, waarschijnlijk kunnen rekenen op een extra herkansing.

Heb jij wel echt last gehad van de storm? Tentamen gemist? Aantekeningen weggewaaid? Laat het weten!

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.