Op studiereis naar Vietnam

| Sandra Pool

UT-student Larissa Nijholt volgt naast haar studie communicatiewetenschap de minor International Management and Exploration. In november gaat ze hiervoor op studiereis naar Vietnam. Het doel? Ontdekken hoe het Human Resource Managementsysteem in het Aziatische land georganiseerd is.

Photo by: simon gurney

De minor bestaat uit twee varianten. Eentje mét studiereis, Study Tour genoemd, en een programma waarin je zelf kunt bepalen welke stage je gaat doen. Nijholt koos voor de studiereisvariant. Het buitenlandse avontuur lonkte. ‘Het lijkt me een heel mooie ervaring om van een andere cultuur te proeven.’ Het thema van de studietrip is HRM. Ter voorbereiding bezoeken de studenten Nederlandse bedrijven met vestigingen in Vietnam. ‘Dat zijn Friesland Campina, De Heus Diervoeder, TNT, SNV World, Tebodin en KPMG.’ Eenmaal in Vietnam, gaan de deelnemers naar dezelfde bedrijven. ‘Ik ben nieuwsgierig hoe zij hun HRM-systeem hebben ingericht en wat de verschillen en overeenkomsten zijn met Nederland.

De reis begint in het zuiden van het land, Ho Chi Min, het oude Saigon. Daarna gaat de groep naar Da Nang en vervolgens helemaal naar het Noorden, naar Hanoi. ‘We bezoeken de zeven Nederlandse ondernemingen en daarnaast nog veertien andere bedrijven. We krijgen rondleidingen en interviewen medewerkers over onder meer het selectie- en wervingssysteem en hun recruitmentaanpak. Daarna maken we de balans op, we beschrijven de verschillen en overeenkomsten en schrijven een verslag.’ Als het studiewerk erop zit, gaat Nijholt nog rondreizen.

De minor International Management and Exploration duurt een half jaar en is goed voor twintig studiepunten.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.