Thema 'veiligheid met wetenschap' moet verleiden

| Johannes de Vries

Bij een Open Huis wil je als universiteit toch flink uitpakken om potentiële studenten al vroeg aan je te binden. Niet voor niets sloeg de UT Legosteentjes in. Maar wat dan de bedoeling is van het voor het open huis geformuleerde thema...

Photo by: Archief UT Nieuws

Aanstaande zaterdag geeft de UT zich even helemaal bloot. Onder het thema ‘Veiligheid, zeker met wetenschap’ worden zo’n vijftig activiteiten aangeboden waarmee de UT laat zien wat Enschede in huis heeft. Om ook jonge potentiële technici aan te spreken, sloeg de universiteit vast een lading Lego in.

Dat is wel zo veilig, moet de universiteit gedacht hebben. Meerdere tientallen basisscholen hebben zich aangemeld om ‘ons’ Solar Team te imiteren met de bekende Deense blokjes. De echte race begint zondag.

Het open huis sluit aan op het landelijke Weekend van de Wetenschap, waarbij instellingen die ‘iets’ met wetenschap hebben zich openstellen voor het publiek. Of het thema ‘Veiligheid, zeker met wetenschap’ ook veel mensen naar Twente zal lokken, moet blijken.

De aangeboden activiteiten moeten in ieder geval aansluiten op het thema, vindt de UT, al is uit de titels niet altijd duidelijk hoe aan die eis wordt voldaan. Zo geeft Tsjalle van der Burg een college met de titel ‘Een kleine economie van het voetbal’ en wordt in een demonstratie geshowd biomassa naar vloeistof wordt omgezet door middel van Thermische Pyrolyse.

Een college van Antoni Brack komt dichter in de buurt. Hij vraagt zich af hoe we ons speelgoed veilig houden.

In aansluiting op het open huis houdt UT Nieuws voor medewerkers en ex-medewerkers een reünie ter gelegenheid van het vijftig jarig bestaan. Meer informatie daarover vind je hier.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.