UT’er Joost-Pieter Katoen treedt toe tot Academia Europaea

| Paul de Kuyper

Informatica-hoogleraar Joost-Pieter Katoen is gekozen tot lid van de Academia Europaea, een groep wetenschappers die excellentie in het wetenschappelijk onderwijs wil stimuleren en zich sterk maakt voor een beter begrip van de wetenschap onder het brede publiek.

Photo by: Gijs van Ouwerkerk

De Academia Europaea telt meer dan tweeduizend leden, onder wie enkele tientallen Nobelprijswinnaars. Twee andere UT’ers werden al eerder lid van de organisatie: hoogleraar en oud-rector Frans van Vught en hoogleraar Jürgen Enders. De Europese academie werd in 1988 opgericht in Cambridge.

Joost-Pieter Katoen is deeltijdhoogleraar aan de UT. Daarnaast werkt hij aan de Rheinisch-Westfälische Technische Hochschule Aachen. Doordat hij aan beide universiteiten hoogleraar is, werken de UT en Aken veel samen. ‘We doen veel publicaties samen en er zijn aio's die begeleid worden vanuit mijn beide vakgroepen. Dat is een groot voordeel. Ik ken de atmosfeer in Twente, ik ken de collega's en ik heb de juiste ingangen. Daar moet je dan ook gebruik van maken’, zei Katoen in 2009 tegen UT Nieuws.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.