Zonnewagen ongeschonden in Darwin aangekomen

| Paul de Kuyper

Het is elke editie van de World Solar Challenge weer spannend hoe de Twentse zonnewagen de reis van Enschede naar het Australische Darwin doorstaat. Het Solarteam kon woensdag opgelucht ademhalen. The RED Engine kwam ongeschonden uit de transportbox.

Photo by: Solar Team Twente

De zonnewagen van Solar Team Twente is woensdagochtend aangekomen in Darwin. Spannend was hoe The RED Engine uit de transportbox zou komen, maar volgens het team heeft de auto inclusief het kwetsbare zonnepaneel in perfecte conditie het noorden van Australië bereikt. Het team zelf is daar al twee weken om zich voor te bereiden op de World Solar Challenge.

The RED Engine is een kleine drie weken onderweg geweest. In een op maat gemaakte transportbox vloog de auto plus reserveonderdelen, gereedschap en kampeerspullen van Amsterdam naar Sydney. In Australië is de box met een vrachtauto verder vervoerd.

Het Solarteam maakt de komende dagen de zonnewagen gereed voor de keuring door de Australian Road Authority. Als die keuring succesvol wordt doorlopen mag de zonnewagen op een speciaal testvak van de openbare weg rijden.

De World Solar Challenge begint 6 oktober. Zonnewagen racen dan van Darwin naar Adelaide, ruim 3000 kilometer dwars door de Australische outback.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.