'De Das' als studentikoze start foto-exposities

| Johannes de Vries

Van de student is makkelijk een karikatuur te maken. Veel drinken, onopgeruimde huizen, druk bezochte sociëteiten: ze geven allemaal een deel van de typische student weer. Maar als je een expositie écht goed wilt starten, begin je met 'De Das'.

Photo by: Arjan Reef
Voor UT Nieuws maakte fotograaf Arjan Reef maakte afgelopen januari een fotoserie van de studentendas. Morgen is diezelfde fotoserie de start van een aantal exposities van typische studententhema's. Reef zal in de toekomst ook studentenhuizen en -bars portretteren, maar de das lijkt het meest voor de hand liggende begin.

De das - waag het niet om 'stropdas' te zeggen - is immers het onmisbare symbool van veel studenten en hun verenigingen, disputen, clubs of genootschappen. Reef brengt de dassen prominent in beeld door steeds dezelfde uitsnede te gebruiken. De dragers, afkomstig van de UT of hogeschool Saxion, zijn op de foto minder belangrijk.

'De Das' wordt getoond in de kleine expositieruimte van de Vrijhof. De opening wordt morgen om 16.00 uur studentikoze kracht bijgezet met een borrel. In de grote expositieruimte is dan al een tijd een andere tentoonstelling te zien. In 'Archeology for the Future' word je bepaald bij onze huidige 'gebruikscultuur', met alle vervuilende verpakkingen die daarbij horen.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.