In memoriam prof. Marcel Mulder

| Redactie

Hoewel wij wisten dat hij ongeneeslijk ziek was, hebben wij met verslagenheid kennis genomen van het overlijden op 17 november jl. van prof.dr.Ing. Marcel H.V. Mulder. Dit jaar was Marcel 25 jaar in dienst van de Universiteit Twente. Na zijn promotie startte hij als UD-er bij de werkeenheid Membraantechnologie en werd daar vervolgens UHD-er. Hij zette zich met heel veel energie in voor de milieute

Hoewel wij wisten dat hij ongeneeslijk ziek was, hebben wij met verslagenheid kennis genomen van het overlijden op 17 november jl. van prof.dr.Ing. Marcel H.V. Mulder.

Dit jaar was Marcel 25 jaar in dienst van de Universiteit Twente. Na zijn promotie startte hij als UD-er bij de werkeenheid Membraantechnologie en werd daar vervolgens UHD-er.

Hij zette zich met heel veel energie in voor de milieutechnologie, speciaal op het gebied van de waterzuivering door membranen. Dit resulteerde in oktober 1999 in de instelling van de bijzondere leerstoel Duurzame Technologie en Membraantechnologie, waarbij het onderzoek voornamelijk in Leeuwarden wordt uitgevoerd en waarop Marcel als hoogleraar werd aangesteld. Hoewel zijn ziekte zich een jaar na zijn aanstelling al openbaarde, wist Marcel met zijn gedrevenheid deze leerstoel uit te bouwen tot een hechte groep van inmiddels 6 AIO's en 2 post-docs.

Wij zullen ons Marcel blijven herinneren als een enthousiast, gedreven wetenschapper die een grote inbreng heeft gehad in de membraanwetenschap.

Zijn bijzondere persoonlijkheid uitte zich eveneens door zijn passie voor discussies over werk en levensbeschouwing met zowel medewerkers, collega's als studenten.

Wij wensen zijn naasten veel sterkte met het verwerken van hun verdriet.

Medewerkers Werkeenheid Membraantechnologie

Medewerkers Leerstoel Duurzame Technologie en Membraantechnologie

Medewerkers, studenten en Managementteam faculteit TNW i.o.

College van Bestuur - Universiteit Twente


Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.