Milou van Hagen, PR-functionaris van IBS, aarzelt als haar die vraag gesteld wordt. Het nieuwe bestuur heeft het tot nu toe veel te druk gehad met andere zaken. Een moment om over het geldbedrag na te denken was er niet. Liever besteedde de groep studenten haar tijd aan het vormen van een beeld van de wensen en verlangens van verenigingen richting Student Union. 'We hebben afgelopen week verschillende verenigingen gevraagd eens na te denken over hun positie in de Student Union. Daarnaast hebben we kennis gemaakt met campusinstanties en -koepels,' excuseert Van Hagen zich.
Meer dan 'we willen de vijftien duizend gulden verdelen onder de genomineerden', kon de PR-functionaris niet melden. De besteding van het prijzengeld moet wel rechtstreeks verband houden met de studie of een club, vindt zij.
Van Hagen: 'We hopen dat verenigingen een essay, presentatie of maquette willen maken. Als een groep mensen een geldbedrag krijgt, dan blijft het geld binnen de UT. Immers als verenging geef je het geld toch snel uit aan materiaal of de organisatie van een evenement. Verder willen wij graag de banden aanhalen tussen de verschillende clubs. We proberen dat met deze prijsvraag enigzins te realiseren.'
IBS gaat 12 oktober met alle voorzitters op de campus en het College van Bestuur eten. Om te brainstormen over de bestemming van het geld. De inschrijving sluit echter eind oktober. Dat betekent dat de clubleiders nauwelijks twee weken rest om hun leden enthousiast aan het werk te zetten. Is dat niet te kort? 'Misschien wel. Ik zal het in de volgende vergadering naar voren brengen,' antwoordt ze.