Opmerkelijk

| Redactie

Meelwormen, rupsen, sprinkhanen, mieren en vogelspinnen als voedzaam en smakelijk tussendoortje, Nederlanders willen er nog niet aan. Onzin, vindt de Wageningse entomoloog (insectenkenner) Arnold van Huis. 'Het eten van insecten is hartstikke gezond. Wat de voedselsamenstelling betreft doen ze niet onder voor vlees of vis. Zo zitten er veel eiwitten, mineralen, magnesium- en ijzercomplexen in. En

Meelwormen, rupsen, sprinkhanen, mieren en vogelspinnen als voedzaam en smakelijk tussendoortje, Nederlanders willen er nog niet aan. Onzin, vindt de Wageningse entomoloog (insectenkenner) Arnold van Huis. 'Het eten van insecten is hartstikke gezond. Wat de voedselsamenstelling betreft doen ze niet onder voor vlees of vis. Zo zitten er veel eiwitten, mineralen, magnesium- en ijzercomplexen in. En ook veel calorieën. Een paar rupsjes en je zit al behoorlijk vol. De weerstand in de lage landen is puur psychologisch. In Azië en Afrika eten mensen insecten als lekkernij en niet omdat ze zo'n honger hebben.'

Voor wie het wil proberen: een recept voor de meelwormen koop je gewoon bij de hengelsportwinkel. Meelworm blancheren in kokend water. Met olie vet maken en door de bloem halen. Bakken met een uitje, peper en zout. Op het laatste moment blokjes gepelde tomaat toevoegen en daarna serveren met een schijfje citroen.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.