Pizza goed alternatief voor kookloze avond

| Redactie

Geen zin om te koken? Een pizza laten aanrukken is een goed alternatief. Vijf student-medewerkers van deze krant probeerden de quattro stagioni uit van verschillende pizzeria's. Vanuit Twekkelerveld zijn pizza's op smaak, warmte en hoeveelheid getest. Vijf restaurants hadden de eer om precies om half acht een pizza te bezorgen in een flat op drie hoog. Het resultaat van de test staat hieronder.

Op een donderdagavond half zeven bellen wij, Derek, Pieter, Renate, Paul en Suzanne, vijf willekeurige pizzeriabedrijven, die thuis bezorgen. Pizzeria Antonio, Jeruzalem, Mamma Mia, Caïro en Snackbar Snacky waren de klos. Aan hun wordt de opdracht gegeven om precies om half acht een pizza quattro stagioni te bezorgen. Voor de hele operatie hebben ze dus een uur de tijd. Moet te doen zijn. Terwijl onze magen rammelen, wachten we gespannen af. Om tien voor half acht horen we de eerste brommer al aankomen. 'Snackbar het Snacky met uw pizza', roept de bezorger in de microfoon beneden bij de voordeur. Kom maar naar boven! Een donkere jongen met een helm op overhandigt ons een witte kartonnen doos. Binnenin ontdekken we een mager belegde pizza, die ook nog eens koud is. 'Moet ik deze opeten?' vraagt Derek verontwaardigd. Ja, alles moet geproefd worden, dus ook deze koude schijf. Toch valt het gevaarte best mee, de smaak is bijzonder goed. Kruiden en ingredienten staan in de goede verhouding. 'Best lekker, jammer dat 'ie koud is, is het algemene eindoordeel.

Drie minuten later staat de volgende bezorger al op de stoep. Pizzeria Cairo. Dit keer geen brommer, maar een auto. De pizza is ditmaal warmer. Het exemplaar heeft kennelijk wat langer in de oven gestaan, want de randen zijn al zwart. Deze versie van de quattro staggioni is ook een stuk beter belegd, ziet er smakelijk uit, maar is jammergenoeg flauw van smaak. Caïro had wel iets scheutiger mogen zijn met de kruiden.

Exact om half acht meldt zich de Italiaanse kok van pizzeria Antonio. Hijgend en wel, want hij is de weg kwijtgeraakt. 'Ik dacht dat nummer 40 wel naast 42 zou zitten, maar helaas, 40 zat er schuin boven. Nu moest ik omlopen, want de ingang voor boven zit aan de achterkant. Sorry, sorry,' spreekt de Italiaan in een hoog tempo. 'Ik moet er snel weer vandoor. Nou, dag en eet smakelijk!' En weg is-ie. De eerste aanblik: de doos is goed. Dit is de enige pizza, die in een thermodoos geleverd wordt. De pizza zelf glimt ons tegemoet. Hij ziet er echt heel erg smakelijk uit. En is nog warm bovendien. Vol goede moed snijdt Pieter de pizza aan. De bodem is flinterdun, dus verdelen gaat moeilijk. Uit het vuistje eten wil ook niet, dus mes en vork moeten er aan te pas. De meningen variëren van heel lekker tot erg flauw. De kruiden zijn ongelijk verdeeld, waardoor niet elke hap even smakelijk is. Jammer.

Na de drie pizz's, die vlak na elkaar bezorgd zijn, is het wachten op nummer vier. Jeruzalem zit om de hoek maar heeft wat meer moeite om de pizza op tijd te bezorgen. Kwart voor acht komt de bezorger aanzetten. Een vriendelijke Palestijn. We openene de doos en onze teleurstelling is groot. Dit ziet er absoluut niet uit. Een kleine vette pizza belegd met veel Parmesaanse kaas, in plaats van de gebruikelijke mozzarella. 'Bah, dit ga ik echt niet opeten,' is Derek's reactie na de eerste hap. Pieter beheerst zich en acht het geval 'niet echt onsmakelijk. Hij is gewoon te vet.' Jeruzalem speelt het wel klaar om een echte hete pizza te bezorgen: 70°C is het absolute record.

Twee tellen na Jeruzalem arriveert eindelijk de pizza van Mamma Mia. Een jongen van ongeveer zestien komt aangebromd. Doet zijn helm af wanneer we de deur openen. Netjes. Een hele grote pizza, belegd met grote brokken paprika zit in de grote witte doos. 'Goh, deze ziet er goed uit,' roept Paul enthousiast. 'Daar lust ik wel een groot stuk van.' Gretig begint hij met eten. 'Hmm, beetje taai. Er zit veel te veel paprika en kaas op,' zegt hij met zijn mond nog vol. 'Had van mij wel iets kruidiger gemogen.' De anderen proeven een wat kleiner stuk. Niet slecht, maar ook niet super, is het algemeen oordeel. Voldaan zitten we even later met z'n allen op de bank. 'Welke vond jij nou het lekkerste? Hmm, ik weet het niet, ik denk die koude van Snacky.' De rest knikt. %

Hieronder nog alles op een rijtje.

Snackbar SnackyPizzeria CairoPizzeria AntonioJeruzalemPizzeria

Mamma Mia Temperatuur 39°C53°C58°C70°C56°C Bezorging -+++-- Smaak ++-+--+ Uiterlijk -+++--+ Hoeveelheid -++-++ Prijs f 12,50f 15,00f 14,00f 13,00f 14,00 Bezorgkosten f 2,50--f 2,50f 2,50--

++ = zeer goed, + = goed, - = redelijk en -- = slecht.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.