‘Verstoppen is geen optie bij veldrijden’

| Jelle Posthuma

Elke week strijden UT’ers om de overwinning. Soms op topniveau, soms in de kelderklasse en alles daartussen. In deze ‘wedstrijd van de week’ de UT-cross, een wedstrijd veldrijden op de campus.

Photo by: Esters Fotografie

Ruim 250 deelnemers vonden zondag hun weg naar de campus voor de zevende wedstrijd van de GOW-cross. UT-student Wessel Zennipman (23) van Klein Verzet organiseerde de wedstrijd en reed zelf mee.

Hoe is de race voor jou verlopen?

‘Ik ben zesde geworden in mijn categorie – de hoogste klasse. Daar ben ik op zich tevreden mee. Door het mede-organiseren van de wedstrijd had ik geen ideale voorbereiding. In de ochtend was ik kuilen aan het graven en liep ik met hekken te sjouwen. De zesde plek is een mooi resultaat en ik sta nog altijd tweede in het algemeen klassement.’

Wat is het voor een wedstrijd?

‘Het is een wedstrijd veldrijden als onderdeel van de regionale GOW-competitie. GOW staat voor Gezamenlijke Oostelijke Wielerverenigingen. De cross op de UT is een van de elf races. Het is eigenlijk een uit de kluiten gewassen trainingswedstrijd.’

Hoe was het niveau van de wedstrijd?

‘Iedereen was welkom: van junioren tot senioren. Tegelijkertijd deed ook Pim Ronhaar, de Europees kampioen onder 19, mee aan de wedstrijd. Hij heeft de cross trouwens ook gewonnen.’

Wat was het parcours?

‘Eén rondje was ongeveer 2,7 kilometer. We kregen veel complimenten over het parcours, dat redelijk langs was en veel technische passages had. De campus leent zich prima voor een wedstrijd veldrijden. Het is de derde editie van de race op de UT. Hoewel, heel vroeger – tientallen jaren geleden – werd de wedstrijd ook al eens verreden op de campus.’

Het was zondag herfstachtig weer. De ideale omstandigheden voor het veldrijden?

‘Klopt. Ik was blij dat het regende. Het is mooi als er een beetje modder ligt. De slechte afwatering in Enschede kwam ons goed van pas, zeiden we grappend tegen elkaar. Ook was het niet te koud. Vorig jaar lag er sneeuw: dat is leuk, maar de omstandigheden van afgelopen weekend waren beter.

Tot slot. Wat maakt het veldrijden bijzonder?

‘Met wegwielrennen kun je nog verstoppertje spelen in het peloton of in een groep. Dat is bij het veldrijden uitgesloten. Op het crossparcours ben je volledig op jezelf aangewezen.’

 

SPORTUITSLAGEN

Dubbele winst voor Arriba

Arriba tekende zaterdag in Enschede voor een krappe overwinning. De basketballers waren met 90 - 87 te sterk voor Flying Red uit het Drentse Roden. Het was de laatste thuiswedstrijd voor trainer Bas Reuvekamp, die elf seizoenen leiding gaf aan de studentbasketballers. Door de overwinning prolongeert Arriba de tweede plek in de competitie. Ook de vrouwen boekten een overwinning. Zij waren vrijdag met 61-34 te sterk voor Amical uit Enschede.

Harambee wint eenvoudig

De volleybalheren van Harambee wonnen zaterdag thuis zonder al te veel moeite van Hofnar-Bovo uit Aalten. Ondanks de 4-0 winst staan de volleyballers nog altijd op de laatste plaats in de derde divisie. De vrouwen van Harambee wisten zaterdag met 3-1 te winnen van Dynamo Tubbergen.

Dubbele nederlaag voor Drienerlo

Drienerlo leed zaterdag een krappe nederlaag tegen BZSV de Blauwwitters. Op bezoek bij de club uit Borne ging de ploeg van trainer Robert Harperink met 3-2 onderuit. De Drienerlose voetballers staan door deze uitslag op de negende plek in de vierde klasse. Ook de vrouwen kregen klop: ze verloren met 5-0 van Vogido uit Enschede.

Dames van Piranha verliezen in Losser

De waterpolosters van Piranha verloren zaterdag met 7-5 in losser. Door dit resultaat staan de Piranha’s op een zesde plek in de derde klasse.

Vakgericht pakt winst in Apeldoorn

Vakgericht boekte zondagochtend in de zaal een winstpartij door in Apeldoorn met 15-11 te winnen. Vorige week woensdag speelde het midweekteam van Vakgericht met 11-11 gelijk tegen NKC '51 uit Nijverdal.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.