Bevroren

| Roy van Zijl

Roy van Zijl (22) is masterstudent werktuigbouwkunde én een talentvol atleet. Hij schrijft om de week een column voor U-Today, over wat hem opvalt op de campus.

Photo by: Annabel Jeuring

Het weerbericht staat meestal niet hoog op de lijst met dingen waar ik enthousiast van raak. Daar kwam verandering in toen een heuse sneeuwstorm werd aangekondigd. Siberische temperaturen (overdrijven is een vak apart) met sneeuw tot aan de knieën. Zouden we dan eindelijk van de heuvel naast de UTrack kunnen sleeën, snowboarden of op welke manier dan ook zo snel mogelijk naar beneden kunnen komen?

Met huilende wind kondigde de storm zich aan en een wit laken vlijde zich over onze campus. Ik werd abrupt gewekt door iemand die op mijn deur klopte met de vraag of ik à la Frozen een sneeuwpop wilde bouwen. Misschien was het ook wel gewoon een Whatsappje.  

Door de zoveelste lockdownperiode had ik het wit van mijn muren al zo vaak gezien dat ik soms hallucineerde. Ik zou zelfs zweren dat ik een man en een rendier samen van een wortel zag eten. Laat dat nu net een van mijn minst favoriete groenten zijn.

Eenmaal buiten kwam ik tot de conclusie dat storm Elsa perfecte pistes had gecreëerd. Ik weet niet of het de hallucinaties waren, maar ik heb mensen op allerlei mogelijke vervoerswijzen een heuvel af zien komen. Met bigshoppers, pizzadozen, verkeersborden, wasmanden, omgekeerde tafels en zo hier en daar nog een serieus wintersportartikel. Creativiteit te over bij mijn medestudenten.

Het feest werd kortstondig verstoord door de aanwezigheid van een sneeuwmonster. Na een korte inspectie bleek het echter gewoon iemand te zijn die wilde testen of rollend afdalen een slimme methode was. Een ideale combinatie van academisch onderzoek met kinderlijke vreugd. Het heeft immers geen zin om volwassen te zijn als je niet af en toe kinderlijk kan doen.

Een groot nadeel aan deze winterpret is de bijbehorende kou die – ondanks de overdreven aankondiging – niet echt aangenaam was. En waar het algemeen bekend is dat warme knuffels en daden van ware liefde een bevroren hart en lichaam op kunnen warmen, vond ik een andere methode: een warme douche. Het is dat Valentijnsdag al voorbij is, maar de drie bovenstaande methodes zijn prima te combineren.

Helaas kwam in één klap het sprookje ten einde. Het weerbericht bracht het gevreesde nieuws waar ik wederom niet enthousiast van werd; inzettende dooi met een flinke dosis zon en hogere temperaturen. Dat wordt dus weer staren naar de witte kleur op mijn muren.

Alsof dat nog niet erg genoeg was, bleek de storm al veel eerder een naam te hebben gekregen:

Darcy.

Teleurstellend.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.