Opinion
Column Lars van de Zandschulp

De slag om Enschede

Lars van de Zandschulp (23) is masterstudent technische bedrijfskunde en staat middenin het Enschedese studentenleven. Hij schrijft om de week een column voor U-Today, over wat hem opvalt in de stad en op de campus. Vandaag: over studentenstad Enschede en 'tuigtukkers'.

Opinion
Column Femke Nijboer

Normaal

Met zoveel studenten die somber en zelfs levensmoe zijn, moeten we eens praten over onze normen, want anders denken studenten nog dat het aan hen ligt. Columnist Femke Nijboer chargeert: je bent eigenlijk abnormaal als je momenteel niet in foetushouding onder je bureau ligt te huilen.

Opinion
Column Niels ter Meer

6's culture

An often maligned aspect of the Dutch is our ‘6's culture’; that a 6 is seen as all that's worth bothering for. But student columnist Niels ter Meer there is another 6's culture, one that he thinks is much more insidious. It’s the one that lives in our teachers' policies.

Opinion
Column Lars van de Zandschulp

De kiezer

Lars van de Zandschulp (23) is masterstudent technische bedrijfskunde en staat middenin het Enschedese studentenleven. Hij schrijft om de week een column voor U-Today, over wat hem opvalt in de stad en op de campus. Vandaag: een column over de verkiezingsuitslag.

Milan in Japan
Blog Milan Gomes, aflevering 3

Autopiloot

Milan Gomes, vierdejaars ATLAS-student, studeert voor enkele maanden aan de Japanse Tohoku University en snuift daar een totaal andere cultuur op. Hoe ‘m dat vergaat lees je in deze blog ‘Milan in Japan’, die eens in de drie weken verschijnt.

Opinion
Column Femke Nijboer

Brul het van de daken

Fuck onduidelijkheid. Columnist Femke Nijboer denkt dat ze mogelijk iets te vaag was over haar stemgedrag en wil dit rechtzetten in een poging last minute collega’s en studenten op de UT te overtuigen die nog niet gestemd hebben.

Opinion
Column Niels ter Meer

Fairy tales

Life isn’t as easy as it might seem at first face, and so often people try to sell their fairy tales. That’s also the case when we are talking about the language we use here at the UT. Student columnist Niels ter Meer thinks we should do better than to re-tell our fairy tales.

  • EN
  • NL
Opinion
Ingezonden brief door Guus Dix (Scientist Rebellion)

Een overwinning, met kanttekeningen

Guus Dix, initiatiefnemer van klimaatactivistenbeweging Scientist Rebellion op de UT, schreef een ingezonden brief naar aanleiding van de recente verklaring van het college van bestuur over fossiele samenwerking. ‘Voor een groen project bij een vieze partner bestaat een heel mooi woord: greenwashing.’

  • EN
  • NL
Opinion
Op-ed by Guus Dix (Scientist Rebellion)

A victory, with caveats

Guus Dix, initiator of climate activist movement Scientist Rebellion at the UT, wrote an op-ed in response to the Executive Board's recent statement on fossil collaboration. 'There is a very nice word for a green project with a dirty partner: greenwashing.'

Opinion

De messias Sint-Pieter

Lars van de Zandschulp (23) is masterstudent technische bedrijfskunde en staat middenin het Enschedese studentenleven. Hij schrijft om de week een column voor U-Today, over wat hem opvalt in de stad en op de campus. Vandaag over de komst van 'messias' Pieter Omtzigt naar de campus en de voertaal van de universiteit.

Opinion
Opinion piece by University Rebellion Twente

Op-ed: University Rebellion on Bicycle Racks and decision-making structures at UT

In this op-ed, University Rebellion questions the decision-making structures at the UT. ‘Who has influence on important decisions? Is decision-making democratic and transparent? Does the current style of decision-making lead to positive outcomes for UT’s communities? How would an alternative look like?’

Opinion
Column Femke Nijboer

Kaas

Columnist Femke Nijboer durft het niet hardop te zeggen. Kiezen is ook onmogelijk. Liefst wil je Engels en Nederlands in het hoger onderwijs, maar de broodjescrisis op de UT gaf de doorslag. Kom haar niet aan de broodjes.

Milan in Japan
Blog Milan Gomes, aflevering 2

Takeoff

Milan Gomes, vierdejaars ATLAS-student, vertrok naar de Japanse Tohoku University voor een uitwisseling en om een totaal andere cultuur op te snuiven. Hoe dat is? Daarvan houdt ‘Milan in Japan’ ons de komende maanden op de hoogte. Eens in de drie weken publiceert U-Today zijn ervaringen in blogvorm.

Read more articles