Opinion
Column Niels ter Meer

Techno Optimism

Technology can’t solve all societal problems, but it maybe can fix one we have here: smoking on our supposedly smoke-free campus. A humble proposal from student columnist Niels ter Meer.

Van de redactie

Snijden in eigen vlees

Het redactioneel commentaar van U-Today. Het college van bestuur haalt de broekriem aan met een set financiële maatregelen. Laat het een signaal zijn dat terughoudendheid ook in de zogeheten vette jaren een deugd is, in het bijzonder voor een publiek bekostigde instelling.

Opinion
Column Lars van de Zandschulp

Comfortzone

Lars van de Zandschulp (23) is masterstudent technische bedrijfskunde en staat middenin het Enschedese studentenleven. Hij schrijft om de week een column voor U-Today, over wat hem opvalt in de stad en op de campus. Vandaag maakt hij – voor de verandering – een uitstapje naar Eindhoven.

Opinion
Column Femke Nijboer

Play it forward

Wetenschap hoort te dienen, niet verdienen. Michael Eisen snapt dit. Gisteren werd hij ontslagen als hoofdredacteur bij een Open Science tijdschrift vanwege een retweet van een satirisch stuk over het lot van de Palestijnen. Columnist Femke Nijboer wilde er niet aan, maar twijfelt nu toch wat aan de academische vrijheid.

Opinion
Column Niels ter Meer

Collaborusion

The ET faculty intends to award subsidies to study associations based on their headcount. Student columnist Niels ter Meer thinks that pretending headcount is a good metric does not do justice to students that are not as well represented by those same associations.

Milan in Japan
Blog Milan Gomes, aflevering 1

Pre-flight checklist

Milan Gomes, vierdejaars ATLAS-student, vertrok naar de Japanse Tohoku University voor een uitwisseling en om een totaal andere cultuur op te snuiven. Hoe dat is? Daarvan houdt ‘Milan in Japan’ ons de komende maanden op de hoogte. Eens in de drie weken publiceert U-Today zijn ervaringen in blogvorm.

Opinion
Column Lars van de Zandschulp

Het bokje

Lars van de Zandschulp (23) is masterstudent technische bedrijfskunde en staat middenin het Enschedese studentenleven. Hij schrijft om de week een column voor U-Today, over wat hem opvalt in de stad en op de campus. Vandaag over het bokbierseizoen, bijbanen en de rente op studieschuld.

Opinion

Bernie

Columniste Femke Nijboer ziet het niet meer zitten met de huidige actualiteit. De wereld gaat naar de kloten en we lijken niks te kunnen doen. Ze klampt zich vast aan een van de optimisten in deze wereld en hoopt op jeugdig elan van studenten en fossielen.

Opinion
Column Niels ter Meer

Put in the work

With new tools, such as AI, come new ways to defraud, but also new knee-jerk reactions and bad advice. Student columnist Niels ter Meer thinks we should actually put in the work if we want to stay honest.

Opinion

Ochtendgymnastiek

Lars van de Zandschulp (23) is masterstudent technische bedrijfskunde en staat middenin het Enschedese studentenleven. Hij schrijft om de week een column voor U-Today, over wat hem opvalt in de stad en op de campus. Vandaag over zijn helse tocht naar de uni en het fietsbeleid van de UT.

Opinion

What (not) to wear in de wetenschap

Blokjesblousemannen, studenten in badjas, veertigers met witte gympen, en die ene docente met haar tieten d’r half uit. Het komt allemaal voorbij in deze column van Femke Nijboer over (het gebrek aan) fashion sense in de wetenschap.

Opinion
Column Niels ter Meer

Iubită

Don’t worry, student columnist Niels ter Meer has not been replaced (yet). It’s just that life and love had other plans with his time.

Read more articles