Blog: Oerol 2017

| Tineke Grootenboer

In 10 dagen honderden kilometers fietsen om 24 van de 35 theatervoorstellingen, 8 van de 15 expeditielocaties, zo veel mogelijk straattheateracts en her en der een concert te zien.

Wandelen over bospaden en door mul zand, om daarna te zitten op de grond, een houten bank, een plastic stoel en een heel enkele keer op pluche.

College in een kerk, muziek bij Terschellingers in de achtertuin, theater in de zon, de regen, in het bos, de wei, de duinen, op het strand, een schuur, een tent, een piepklein theatertje of in een grote opblaasbubbel, soms bibberend van de kou, soms ook zwetend van de hitte.

Laagjes, heel veel laagjes kleding en altijd water, Autan, zonnebrand én tekenpincet bij de hand.

En rijen, lange rijen, bij voorstellingen, douche, toilet, de bakker en de bar.

10x Tevergeefs in de Dagkrant op zoek naar een bericht van of voor mij.

5 minutes of fame bij de talkshow van George & Eran.

Geen stem van al het praten, buikpijn van het lachen, rode ogen van het huilen, blut door steeds maar uit eten en kleren die naar kampvuur ruiken.

En tot slot een terugreis van maar liefst 7 uur! Gelukkig zette de NS naast bussen ook ijsjes in én hadden wij onze eigen stoeltjes bij ons.

Weer thuis met een hoofd vol indrukken en een koffer vol was, flyers en souvenirs, waaronder een gewonnen kunstwerkje.

Dat was #MijnOerol 2017.

Voor sommige mensen klinkt dit alleen maar dodelijk vermoeiend, ik daarentegen genoot met volle teugen en bruis weer van energie en inspiratie!

Mocht je het zelf een keer willen beleven: Oerol 2018 vindt plaats van 15 t/m 24 juni.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.