'Doorkruipen! Tempo!'

| Mart Rozema

Het was een ware klassieker die vandaag op het programma van de Kick-In stond: de bestorming van de Bastille. In ruime aanwezigheid van water en modder beklommen de eerstejaars diverse obstakels, om zo te eindigen bij de Vestingbar.

Photo by: Jellien Tigelaar

De deelnemers beklommen luchtkussens, moesten opdrukken, een balk sjouwen en door de modder tijgeren. Vooral bij het laatste onderdeel waren legerreservisten nadrukkelijk aanwezig: ‘DOORKRUIPEN! TEMPO!’ Eenmaal bij de Vestingbar leverde dit mooie plaatjes op van doorweekte en bemodderde deelnemers. ‘Het was vet om te doen, maar zwaar. De reservisten stonden enorm te schreeuwen. Vooral die chick’, vertellen leden van doegroep Pineut. ‘Het leek wel chill, maar bij het tijgeren was ik behoorlijk de lul. We waren met zijn drieën, maar ik kreeg de volle laag water’, vertelt aankomende student Stijn Woudstra. Tom Huiskes vult aan: ‘Ze hebben volgens mij gewacht tot de zon weg is: het was best koud.’ Toch verraadt een glimlach dat ze een hoop lol hebben gehad.

Opstopping

Het parcours was op sommige punten aangepast ten opzichte van voorgaande jaren, licht Kick-In voorzitter Mirthe van Erp toe. ‘De finish bij de Vestingbar veroorzaakte veel opstopping. Die is vervangen door een constructie met netten, wat sneller zou moeten gaan. Ook is er een luchtkussen met grote ballen geplaatst, net als bij het tv-programma Wipeout, en staat er een ander luchtkussen bij de start. Qua organisatie is het een van de grootste onderdelen van de Kick-In, want er komen vele kleine dingen bij kijken. Denk aan de veiligheid, de EHBO en alle techniek’.

Van Erp is tevreden over het verloop. ‘124 van de 130 doegroeppen deden mee. Bovendien was het weer goed, ondanks dat het wat fris voor de tijd van het jaar is.’

De doegroepen Kansloos en IBAzen deelden de winst met een tijd van 8 minuten en 21 seconden.

Kijk voor meer foto's op onze Facebookpagina, tag jezelf en je vrienden, like en maak kans op jouw foto op canvas.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.