Benefietconcert voor reumaonderzoek UT

| Paul de Kuyper

Het Reumafonds organiseert samen met amateurvioliste Joke Bleumink een benefietconcert waarvan de volledige opbrengst gaat naar het reumaonderzoek van UT-hoogleraar Marcel Karperien. Het concert vindt plaats op vrijdag 12 september op Paleis het Loo in Apeldoorn.

Het initiatief voor het benefietconcert komt van Joke Bleumink. Nadat zij reuma kreeg kon ze haar grote hobby, vioolspelen, niet meer uitoefenen. Ze ging zelf instrumenten bouwen: twee violen, een altviool en een cello. Tijdens het benefietconcert bespeelt het Valerius Ensemble uit Enschede deze vier zelfgebouwde instrumenten.

De opbrengst van het concert gaat in zijn geheel naar het onderzoek van UT-hoogleraar Marcel Karperien. Hij wil een injecteerbare pleister ontwikkelen voor de behandeling van artrose. Bij artrose (een reumatische aandoening) raakt kraakbeen in gewrichten beschadigd. De pleister van Karperien kan verdere afbraak van beschadigd weefsel tegengaan en de genezing ervan stimuleren.

Het benefietconcert vindt plaats op vrijdag 12 september op Paleis het Loo in Apeldoorn en wordt voorafgegaan door een viergangendiner in de balzaal van het paleis. Kaarten kosten 500 euro.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.